MOLDAGROTECH (spring)
MOLDAGROTECH (spring)
13.03.2019 - 16.03.2019
Expoziţie internaţională specializată de maşini, echipamente şi tehnologii pentru complexul agroindustrial, ediţia a XXXVI-a
MOLDAGROTECH (spring)
Până la începerea expoziției au rămas zile: 0
(CIE "MOLDEXPO" SA)

S-a terminat expoziția MOLDAGROTECH (spring)-2018

Organizator: Centrul Internațional de Expoziții MOLDEXPO S.A.

Suport oficial: Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova

Sponsor general: JM INVEST GROUP SRL, dealer oficial KINZE în Moldova

Partener media general: Agro-TV Moldova

Partener media: Agrobiznes.md

 

În perioada 14 - 17 martie la expoziție au participat 138 de companii din Republica Moldova, Austria, Bulgaria, Germania, Grecia, Italia, România, Republica Cehă și Ucraina. Pe 5000 de metri pătrați de spații expoziționale participanții au prezentat mașini și echipamente agricole, tehnologii și echipamente pentru irigații, creșterea animalelor, fitotehnie și viticultură, sere, îngrășăminte și produse de protecție a plantelor, semințe etc. Expoziția a fost vizitată de 16 315 de persoane, în cea mai mare parte - specialiști din Complexul agroindustrial, ingineri șefi, agronomi, zootehnicieni, conducători de gospodării agricole, fermieri.

În toate cele patru zile de expoziție s-a muncit din greu pentru a contribui la dezvoltarea producției agroindustriale a Republicii Moldova și la saturarea pieței cu echipamente, mașini,  tehnologii competitive.

Ca întotdeauna, expoziția a fost împărțită pe secțiuni și, în mod tradițional, secțiunea cea mai mare a fost "Mașinile agricole". Companii specializate au expus modele noi de tractoare, motocultoare, cositoare, pluguri, semănători de precizie pentru culturi prășitoare cu folosirea tehnologiilor conservative de la corporații mondiale cu renume Kinze, CaseIH, Maschio-Gaspardo, Väderstad, Claas, John Deer, Rostselmash, Valtra și alții. Și producătorii locali și-au prezentat ultimele elaborări în domeniu - Moldagrotehnica SA, Agromasina SA, ITA MECAGRO, HidroInpex SA., Batstractor SRL - reprezentantul Uzinei Bobruisk de componente pentru tractoare și agregate (Belarus), antrenat în asamblarea tractoarelor „Belarus“ în Republica Moldova și alții.

Au fost prezentate echipamente noi și pe segmentele «Mașini și instrumente pentru livezi și vii», «Transportarea și păstrarea produselor agricole», «Agrochimie (produse de protecție a plantelor și fertilizanți)», precum și «Sisteme de irigație».

 

33 de companii au participat pentru prima dată la expoziția MOLDAGROTECH (spring)-2018 – compania moldo-italiană Elite Vernici SRL, companiile KAMOTO SRL, Agrocenter EuroChem SRL, Europlast SRL (România), Tsesmelis Fruit& Nut Nursery (Grecia) și altele, produsele cărora s-au bucurat și ele de o mare cerere.

În cadrul expoziției a avut loc un concurs profesionist "Util pentru Moldova". La concurs au participat 18 companii care au prezentat juriului 36 de mașini, tehnologii și materiale noi. Marele Premiu al concursului a fost câștigat de compania JM INVEST GROUP pentru plugul-afânător Paraplow JM-240. În categoria „producătorilor locali de mașini și utilaje agricole pentru industria de prelucrare“ au fost acordate premii companiilor Comsales GRUP SRL (cântare electronice cu sistem periferic de control pentru automobile - aur), MOLDAGROTEHNICA S.A. (semănătoare complet automatizată tip Mini-till - argint) și Î.S. Institutul de Tehnică Agricolă MECAGRO (mașină de stropit pentru culturile de câmp STR-18-2000 - argint și mașină-stropitoare pentru grădini SNU-2000B - bronz).

 

La expozițe a fost organizat un târg de flori, material semincer și săditor, unde vizitatorii au putut cumpăra semințe, răsaduri de legume, puieți de pomi fructiferi, plante decorative.

Tradițional, la MOLDAGROTECH (spring) s-a desfășurat briefing-ul "Agrogenerație". Anul acesta, evenimentul a fost dedicat celei de-a 85-a aniversări a Universității Agrare de Stat din Moldova. În cadrul briefingului au fost prezentate trei lucrări ale studenților anului 3 ai UASM - Cercetarea parametrilor constructivi şi tehnologici ai combinelor pentru recoltarea culturilor cerealiere (Constantin ZÂRNESCU), Productivitatea porumbului pentru boabe în diferite sisteme de agricultură (Mihail MAZUR) și Utilizarea deşeurilor vegetale la obţinerea energiei termice şi electrice ( Mihai REGUŞ).

 

Programul de afaceri al expoziției este o platformă de schimb activ de informații, unde sunt prezentate și studiate ultimele elaborări tehnologice și tehnice pentru agricultură, se discută aspectele cheie ale dezvoltării agrobusiness-ului. În cadrul programului conex specialiștii Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova, Universității Agrare de Stat din Moldova, institutelor de cercetare specializate au discutat despre dezvoltarea sectorului agricol local, posibilitatea aplicării unor tehnologii inovatoare în scopul sporirii productivității și îmbunătățirii calității culturilor, precum și specificul de creștere al unor culturi în condițiile climatice ale Moldovei.

 

La expoziție a avut loc unul dintre cele mai spectaculoase evenimente - Agro Drive Show "Tractorul în acțiune", în care publicul a putut evalua viteza, manevrabilitatea tractoarelor de la companiile DiazTech SRL, Aprocomteh SRL, ATC-Agrotehcomeț SA și ISP Inter SRL.

 

Opiniile participanților MOLDAGROTECH-2018:

«În opinia mea, începutul sezonului agricol la Moldexpo s-a dovedit a fi unul remarcabil. Promovarea excelentă în mass-media, organizarea impecabilă, prezența specialiștilor și ai reprezentanților agribusiness-ului sunt componentele succesului expoziției și al muncii eficiente a echipei Moldexpo. Vreau să menționez un lucru foarte important și util - organizarea transportului pentru fermierii din diferite raioane ale  Republicii Moldova la expoziție. Sunt sigur că, în cadrul MOLDAGROTECH (spring), dialogul dintre producătorii agricoli și participanții la expoziție a trecut la un nivel calitativ nou».

Valerian Cerempei, administratorul companiei JM Invest Group SRL

«Expoziția s-a desfășurat într-o atmosferă tradițională de afaceri. Expoziția este foarte importantă pentru sectorul agricol din țară prin condițiile favorabile pentru prezentarea produselor și comunicarea cu vizitatorii specialiști. Noi, la rândul nostru, suntem mereu bucuroși să ne vedem clienții la MOLDAGROTECH (spring), iar aceștia sunt reprezentanți ai unor mari gospodării agricole. Principala semnificație a expoziției nu este doar pregătirea pentru sezonul agricol, ci și comunicarea directă cu fermierii. Pentru fiecare companie este important feedback-ul și  MOLDAGROTECH (spring) în acest sens este unică».

Alexand Iovcev, director marketing, compania Agroprofi SRL

«Dacă e să fiu succint, am stabilit aproximativ 300 de contacte cu vizitatorii interesați, iar publicul nostru țintă sunt proprietarii de terenuri mari – de la 50 de hectare în sus. În opinia mea, cu asta am spus totul. Desigur, vom lucra cu contactele stabilite, dar eficacitatea participării la evenimentele expoziționale este evidentă. Acesta este un eveniment exclusiv specializat - pentru specialiști, pentru cei care sunt implicați direct în agricultură. Și companiile care lucrează pentru acest sector (furnizori de echipamente, îngrășăminte etc.) trebuie să participe la expoziția MOLDAGROTECH (apropo, la edițiile de primăvară și toamnă)».

Stanislav Demenciuc, directorul companiei Agrocenter EuroChem SRL

«MOLDAGROTECH (spring) este un eveniment foarte serios. Nivelul profesional al vizitatorilor este extrem de ridicat, am stabilit peste 70 de contacte de afaceri și aceștia sunt oameni care își cunosc afacerea în cel mai mic detaliu, experți în domeniul lor de activitate. Este bine că, în paralel se desfășoară concursuri și show-uri, și uitați-vă la standurile participanților: nimic inutil și, în același timp, oferta este diversă și atractivă. Ar trebui să participăm și la ediția de toamnă a MOLDAGROTECH».

Florin Toderoiu, manager vânzări Europlast (România)

«Expozițiile sunt absolut necesare atât pentru comunitatea de afaceri, cât și pentru cea agricolă. Din punctul de vedere al producătorilor locali de mașini agricole (cum este și întreprinderea noastră), la expoziție demonstrăm posibilitățile domeniului de construcții de mașini agricole locale, prezentăm avantajele acestora față de modelele străine. Avem și noi ce expune și, mai vreau să spun, că tehnologiile noastre nu sunt inferioare celor străine similare. În plus, expoziția este o experiență neprețuită de a împărtăși experiențe, de a comunica cu clienții fideli și de a dialoga cu potențialii cumpărători. Sunt sigur că, dezvoltarea companiilor (cel puțin, dacă vorbim de MOLDAGROTECH) este imposibilă fără participarea la expoziție».

Oleg Reuleț, director general al companiei Agromașina SA

“MOLDAGROTECH (spring) este o expoziție regională de o importanță majoră. Bazându-mă pe experiența noastră de participare la expoziții, vreau să spun că MOLDAGROTECH (spring) are formatul corect. Aici ne întâlnim cu parteneri și clienți la începutul sezonului agrar. Pentru patru zile la Moldexpo se creează un centru de interacțiune a tuturor actorilor din sectorul agricol. Spre deosebire de anul trecut, standul nostru a fost vizitat de mai puțini clienți, dar, în ansamblu, ne-am realizat sarcinile”.

Managerul companiei Agroselection GMBH

“Expoziția de primăvară MOLDAGROTECH este foarte importantă pentru industrie. Și nu vorbim doar despre vânzări, ci și despre comunicarea cu fermierii, cu specialiștii. Suntem foarte interesați de prognozele pentru acest an, planurile companiilor agriole, care sunt prioritățile acestora. Toate acestea sunt ușor și relativ rapid de aflat la expoziție, unde vine anume acest auditoriu. Pentru imaginea companiei, participarea la expoziție are și ea o importanță deosebită, deoarece aici sunt și concurenții noștri. Participarea la MOLDAGROTECH este o chestiune de prestigiu - participi, deci ocupi o anumită poziție pe piață și, respectiv, ești un partener de încredere».

Diana Mamei, administrator, compania DiazTech SRL

«Spre deosebire de alte companii, lucrăm nu numai cu gospodării mari, ci și cu proprietari de loturi mici. Acesta este un auditoriu mai extins, iar la ediția de primăvară a expoziției MOLDAGROTECH avem tradițional un flux mare de vizitatori. Ei sunt interesați nu numai de tehnologie, ci și de semințe și îngrășăminte. Expoziția are un format foarte reușit, chiar înainte de sezonul agricol, când începe munca în câmp, livezi și grădini».

Andrei Pavlenco, manager vânzări Vadalex-Agro SRL

Opiniile vizitatorilor profesioniști:

«Încerc să nu ratez expozițiile agricole de la Moldexpo. Compania noastră este angajata în multe domenii ale agrobusiness-ului - de la creșterea peștilor până la creșterea fructelor, cerealelor și strugurilor. O economie de succes este de neconceput fără tehnologii moderne. Expoziția oferă o oportunitate excelentă de a face cunoștință cu noile modele de echipamente, pentru a primi sfaturi, a discuta cu alți agricultori despre beneficiile anumitor mărci de tractoare, semănători etc. Pentru a produce furaje, a planta și a recolta, a lucra solul am ales tractorul marca Deutz Fahr, la standul companiei Aprocomteh. Sunt sigur că, această mașină cu motor economic ne va ajuta mult în munca noastră».

Alexandru Mațcu, directorul companiei Elsagro SRL (Abaclia)

«Sunt un vizitator fidel al expoziției MOLDAGROTECH, deoarece acesta este singurul loc unde pot găsi ceva nou, pot compara prețurile oferite de diferite companii, pot evalua avantajele și dezavantajele echipamentelor prezentate. Nu am plecat de la expoziții niciodată fără a cumpăra ceva. În ajunul sezonului de  semănat am cumpărat un cultivator la standul Agromotor. În plus, pentru mine a fost foarte important să găsesc semințe de calitate. Voi semăna porumb și floarea soarelui - am cumpărat semințe de la WeTrade. De asemenea, m-a interesat oferta de pesticide și fertilizanți de la companiile Diazchim și Fenix Agro».

Ion Bulat, GȚ Ion Bulat  (s. Tocuz, r-nul Căușeni)

«La expoziție am venit cu un scop clar – să găsesc pentru compania noastră cultivatoare. Ca întotdeauna, la expoziția  MOLDAGROTECH există o mare varietate de echipamente, în standuri lucrează specialiști care îți explică în detaliu toate caracteristicile diferitor modele. În ceea ce privește raportul preț / calitate, am ales două cultivatoare de producție locală la standul Moldagrotehnica. Vreau să mulțumesc reprezentanților companiei pentru atitudinea lor atentă față de clienți. Este bine să producem echipamente care nu sunt inferioare celor de import, dar, în același timp, mai accesibile».

Vasile Frumusachi, inginer, compania SRL Cioara (s. Cioara, r-nul Hâncești)

«Reînnoirea parcului de mașini agricole este o durere de cap permanentă a întreprinderilor agricole. Fiind o investiție foarte importantă, nu se poate face greșeli. Beneficiul expoziției este tocmai faptul că este posibilă compararea atât a mașinilor, cât și a prețurilor, poți afla despre caracteristicile mașinilor. MOLDAGROTECH este un eveniment serios pentru companiile agricole. Eu am  făcut o alegerea în favoarea partenerilor noștri, compania Sermixt Agro, cu care lucrăm  de 7 ani. Am cumpărat de la ei un tractor de marca Claas. Ăsta e motivul pentru care trebuie să vii la expoziție - aici poți face o afacere bună».

Mihail Sandic, director  GȚ Sandic Gheorghe (s. Sipca, r-nul Șildănești)

 

 

 

Новости и События
22.05.2019
.
Все новости